, 2021/9/24

Hagyd abba a panaszkodást. Ne találj ki több béna kifogást. De ami a legfontosabb, hagyd abba a kudarcot egyszerűen azzal, hogy ezt a gyors gondolkodásmód váltást véghez viszed.

profi tipp

Sok ember soha nem jut el oda, ahová szeretne, mert minden idejét azzal tölti, hogy panaszkodik, hogy hol tart.

"Olyan kövér vagyok, de ma nem akarok edzeni, mert túl meleg van kint".

"Olyan sovány vagyok, de ma nem akarok guggolni, mert túl hideg van kint."

"Annyira nem vagyok formában, de ma nem akarok keményen edzeni, mert hosszú napom volt".

"Olyan gyenge vagyok, de ma nem akarok emelni, mert az Eagles meccs van."

A kérdésem hozzád: "Mi a fenének jöttél el csak azért, hogy panaszkodj és kifogásokat keress?". Nem szeretem a hideg időt, de azt az érzést, hogy nem vagyok formában, sokkal jobban utálom. És ha jól tudom, az edzőterem bent van. Üzletemberként és edzőterem-tulajdonosként minden nap egy hosszú nap. De egy hosszú nap nem akadályoz meg abban, hogy keményen dolgozzak.

Szeretem az Eaglest is, de nem jobban, mint azt, hogy egészséges, fitt és erős vagyok. Ha komolyan gondolod, hogy nagyot akarsz fejlődni a fizikumoddal, az egészségeddel, vagy akár a saját vállalkozásod megnyitásával, akkor nem engedhetsz annak, hogy krónikus, semmittevő panaszkodóvá válj.

A panaszkodás nem vezet sehova

Sok sportoló, emelő és edző elégedetlen azzal, ahol jelenleg tart a fejlődését tekintve. Sokan közülük évek óta járnak edzőterembe, de semmit sem tudnak felmutatni az erejük, izomzatuk és teljesítményük tekintetében. De ahelyett, hogy konkrét lépéseket tennének a probléma orvoslására, legtöbbjük csak panaszkodik, hogy túl gyengék, kövérek, soványak stb. Ahogy telnek az évek, az egyetlen dolog, ami növekszik, az a frusztrációs szintjük.

Panaszkodni arról, hogy hol tartasz jelenleg, anélkül, hogy cselekednél, az egyik legnagyobb példája az álhuszárkodásnak az egész világon. A panaszkodók a végső példája azoknak az embereknek ezen a bolygón, akik megrekedtek a taposómalomban, és abszolút nem haladnak gyorsan sehova. A panaszkodók vesztesek.

Régebben panaszkodó és vesztes voltam. Mondok is néhány példát a panaszkodós korszakomból.

Panaszkodtam, hogy a középiskolában a kosárlabdaedző miért nem engem választott be a csapatba.

Panaszkodtam, hogy a régi, 1996-os Chevy Cavalier-em úgy nézett ki és úgy hajtott, mint a szemét.

Panaszkodtam, hogy a korábbi munkáltatóm miért adott nekem 1 év munka után vacak 15 centes fizetésemelést.

Panaszkodnék, hogy úgy nézek ki, mint egy csontos madárijesztő elsőéves főiskolásként.

Panaszkodnék, hogy néhány korábbi üzlettársam nem volt olyan motivált, mint én, hogy egy teljesítménytornát nyissak.

A legrosszabb ebben az egész panaszkodásban az, hogy ekkor még nem kapcsoltam semmilyen konkrét intézkedést a panaszokhoz. Most pedig fogalmazzuk át a dolgot.

Mi lett volna, ha ahelyett, hogy kihagyom a szezonon kívüli edzéseket és panaszkodom, inkább a dobást és a csorgást gyakoroltam volna? Mi lett volna, ha lecserélem az olajat, megjavíttatom a kocsimat, és következetesen lemosom az autómat, ahelyett, hogy a földbe döngölöm az öreg E-Cavy-t, és panaszkodom?

Mi lenne, ha megtervezném a saját vállalkozásom megnyitását és a saját pénzemet keresném, ahelyett, hogy egy cégtől várnám a viccnek számító "fizetésemelést" és panaszkodnék? Mi lett volna, ha vasat pumpálok és úgy étkezem, mint egy sportoló, ahelyett, hogy kerülöm a súlyzós edzőtermet és gyorséttermi edzés után gyorskaját eszem, és panaszkodom?

Mi lett volna, ha arra koncentrálok, hogyan nyithatnám meg a saját edzőtermemet ahelyett, hogy arra pazarolnám az időmet, hogy másokat is ugyanarra a hullámhosszra próbáljak rávenni, és panaszkodnék? Ha még mindig így gondolkodnék, akkor pontosan ugyanott tartanék, mint abban a rossz korszakban... sehol. Szerencsére idővel rájöttem, hogy a panaszkodás ellenszere a konkrét cselekvés.

Haladás a céljaid felé

Minden az akcióról szól, tesó. A panaszkodás egy gyakori és borzalmas betegség, amely megnyomorít téged. De azonnal cselekedhetsz annak érdekében, hogy előrébb lépj a céljaid felé. Sovány és gyenge vagy? Hagyd abba a panaszkodást, és kezdj el vasat pumpálni és több kalóriát enni. Ha ezeket a lépéseket megteszed és következetesen végzed, többé nem leszel sovány és gyenge.

Kövér vagy? Ne panaszkodjon tovább, hanem kezdjen el keményen edzeni, és kezdjen el egészségesebb ételeket választani. Hajlandónak kell lenned áldozatokat hozni és fegyelmezettnek kell lenned ahhoz, hogy leadd a felesleges zsírt.

Mindig stresszes és fáradt vagy? Ne panaszkodjon tovább, és kezdjen prioritást tulajdonítani a több alvásnak és a stressz-szint alacsonyan tartásának. Az alváshiány miatt a szervezeted lomha marad, a magas stressz pedig végül végleg leállít.

Utálod a munkáját? Ne panaszkodjtovább miatta, és kezdj el keresni valami olyat az életben, amit valóban szeretsz csinálni. Ha azt csinálod, amiért szenvedélyesen rajongsz, és közben jól megélsz, az maga a paradicsom.

Pocsékul űzöd a sportot? Ne panaszkodj tovább, hogy az edző nem kedvel téged, hanem kötelezd el magad, hogy következetesen gyakorold a sportodat. A győztesek olyan nagyszerűvé válnak a szakmájukban, hogy az edző akkor sem tudja őket figyelmen kívül hagyni, ha megpróbálná.

Következtetés

100 százalékos bizonyossággal megígérhetem neked, hogy ha elkezdesz több időt tölteni cselekvéssel és kevesebbet panaszkodással, akkor képes leszel valódi előrelépéseket tenni a céljaid elérése felé. Nekem és néhány ügyfelemnek, akik valóban átkeretezték a gondolkodásukat, ez óriási mértékben bevált. A krónikus panaszkodók mindig boldogtalanok, és ők az energiavámpírok definíciója, akik kiszívják az életet a szobából.

Jövőre ugyanott vagy még rosszabb helyen lesznek, mint most, hacsak nem kezdenek el cselekedni. Ha elég sokáig lógsz körülöttük, levisznek téged a szintjükre.

Azok az emberek, akik az idejük nagy részét a panaszkodás helyett a céljaik elérése érdekében tett lépésekkel töltik, sikeresek lesznek.