, 2021/10/1

A legjobb lábedzés amit otthon kell csinálni női edzés App SHREDDY vezető PT-jétől. Tedd össze ezt az öt mozdulatot egy kihívást jelentő alsótest edzéshez, vagy építsd be őket az otthoni edzéseidbe.

Erősítsd meg a hátadat

Egy kemény lábedzés közepén nehéz elképzelni, hogy valaha is hiányolnád az égető érzést az alsótestedben. Azonban sok hónapnyi bezártság után azok, akik hozzászoktak ahhoz, hogy az edzőteremben zúzzák a lábnapi edzéseket, talán már keresik a módját, hogy otthon is visszaszerezzék ezt a varázslatot. Ha te vagy az, akkor alaposan ajánljuk ezt az öt lábgyakorlatot, amelyet Lianna Swan, a SHREDDY női fitneszalkalmazás vezető személyi edzője ajánlott.

"Ezek a gyakorlatok mind egylábas gyakorlatok, és ezek elvégzése nemcsak a stabilitásodat fogja kihívás elé állítani és a törzserődet építi, hanem a progresszív túlterhelésnek is kiváló módja, mivel egyoldalúan terheli a súlyt" - mondja Swan. "Ezekhez a gyakorlatokhoz mindössze egy kanapéra vagy székre lesz szükséged. Ezek testsúlyos gyakorlatok, de a legtöbbjükhöz hozzáadhatsz egy fenékpántot, hogy igazán kihívást jelentsenek.

Ha vannak otthon súlyok, nyugodtan használd azokat is!" A mozdulatokat bármelyik edzés részeként végezheted, vagy összeállíthatod őket a következő lábnapi edzésedre.

"Azt javasolnám, hogy mind az öt gyakorlatot 45 másodpercig végezd el mindkét lábon" - mondja Swan. "Minden sorozat között 15-20 másodperc pihenőt tartsunk, és összesen háromszor végezzük el a kört".

1 bolgár osztott guggolás

Ez a kihívást jelentő gyakorlat a farizom és a négyfejűek erősségére, a medence stabilitására, a térd és a boka összehangolására, a csípő mobilitására és a lábfej erősségére összpontosít. "Mindazokért a jó dolgokért, amiket ez a mozgás tesz, ez egy olyan gyakorlat is, amit könnyű elrontani. A pozicionálás a lényeg, és némi próbálkozásra és hibázásra van szükség, hogy megtaláljuk az ideális lábtartást.

"Álljon két-három láb [60-90 cm] távolságra egy kanapé vagy szék előtt. Az ülésnek körülbelül térdmagasságban kell lennie. Nyújtsa ki az egyik lábát maga mögött, és a lábujjait támassza a székre. A lábujjaid lehetnek laposan vagy behúzva, attól függően, hogy mi a legkényelmesebb. Térdelje ki a csípőjét és a vállát úgy, hogy egyenesen előre nézzen.

"A mellkasát egyenesen tartva lassan engedje le a hátsó térdét a padló felé. Az elülső térded hajlítsd be úgy, hogy 90°-os legyen - vagy ennél nagyobb, a mozgékonyságodtól függően -, de ügyelj arra, hogy ne dőljön befelé. " A súlyodat egyenletesen oszlasd el az egész lábadon. Próbáld meg, hogy ne tolódj előre a lábujjaidra. Vezesd át az elülső lábadat, hogy visszaállj az eredeti kiinduló helyzetbe, és a mozdulat végén szorítsd össze a farizmaidat."

2 Negatív pisztolyguggolás

Idő 45mp Pihenő 15mp. "A pisztolyguggolás lényegében egy féllábon végzett guggolás" - mondja Swan. "Amikor csökkented a támaszpontodat, megnöveled a mozgás végrehajtásához szükséges izomfeszültséget, és így még nagyobb kihívás elé állítod az izmaidat. "Állj az egyik lábadra körülbelül egy lépésre a székedtől, a lábujjaidat előrefelé irányítva - ha kényelmesebbnek találod, kissé ki is fordíthatod őket.

" Fontos, hogy a térded ugyanabba az irányba mutasson, mint a lábujjaid. Ez segít megvédeni a térdedet, és biztosítja, hogy jó formában mozogj. Ha mezítláb jársz, a szilárd alapozás érdekében markold meg a padlót a lábaddal. "Az elülső lábadat behajlítva, a lábfejeddel pedig magad elé mutatva vedd igénybe a törzsedet és a csípőhajlítóidat, hogy felkészülj a guggolásra. Csípőből csuklódj hátrafelé, és hajlítsd be az alaplábadat.

Ülj tovább hátra a csípőddel, amíg a fenekeddel finoman hozzá nem érsz a székhez. Hasznos, ha mindkét kezeddel előre nyúlsz, hogy ellensúlyozd a testsúlyodat. Egy könnyű súlytányér tartása itt is jól működik. "Ha tudsz, hajts egyenesen vissza a padlón keresztül az álló helyzetbe. Ha segítségre van szükséged, a felemelt lábadat tedd vissza a talajra, és mindkét lábaddal állj fel. Ez egy negatív pisztolyguggolás, így a fő terhelés a mozgás leengedési fázisából származik".

3 Egylábú csípőprés

A csípőtoló gyakorlatok a leghatékonyabbak a farizmok építésére" - mondja Swan. "Ez nem kizárólag a nőkre vonatkozik - mindenkinek kellene valamilyen formában csípőtolásokat végeznie, mert az erős farizmok kulcsfontosságúak a derék- és térdfájdalmak megelőzésében és kezelésében. Ha szeretnél hozzáadni egy szalagot közvetlenül a térded felett, hogy igazán megdolgoztasd a farizmaidat, rajta!

"Kezdj a földön ülve, a hátadat egy szék ülőkéjének támasztva. A szék széle éppen a lapockáid alatt kell, hogy üljön. Kezdd úgy, hogy mindkét lábad laposan a padlón legyen, térdben 45°-os hajlítással. " Az egyik lábadat tartsd a padlótól távol, vagy a mellkasodhoz ölelve, a másik lábadat pedig vezesd a padlóba, hogy a csípődet felhúzd, miközben a farizmaidat összeszorítod. A vezető lábadnak nagyjából 90°-ban kell behajlítania, mire a hídhelyzetbe kerülsz. Tartsa az állát behúzva, és nézzen előre. Engedje vissza a csípőjét a kiinduló helyzetbe."

4 Oldalsó lándzsa

Idő 45 mp Pihenés 15 mp. "Az oldalsó fekvőtámasz a négyfejű combizmokat, a combhajlítót, a farizmokat és a csípő toldalékizmait célozza meg, miközben a törzset és a hát alsó részét is megdolgoztatja" - mondja Swan. "Kezdetben kihívást jelenthet a teljes mozgástartomány elérése, ezért légy türelmes - ahogy erősödsz, úgy lesz kicsit kényelmesebb.

"A kiinduló helyzeted széles állásban állsz, így a lábad háromszöget alkot a padlóval. A lábujjaidnak egyenesen előre kell mutatniuk, vagy kissé kifelé kell fordulniuk. Az, hogy a térded a lábujjad fölött maradjon a mozgás közben, kulcsfontosságú, és megóvja a térdedet a sérüléstől. 'Feszítsd meg a hasizmaidat, és helyezd át a súlyodat a jobb lábadra, hajlítsd be a jobb térded, és ültesd hátra a csípőd, amennyire csak tudod.

A bal lábad maradjon kinyújtva, miközben a bal lábad a sarkadon, lábujjhegyen felfelé forog. A jobb sarkad maradjon a földön, a törzsed pedig legyen egyenes. Itt tarts szünetet, majd kilégzéssel nyomd vissza magad a kiinduló helyzetbe."

5 Kiterjesztett kagylóhéj

Idő 45mp Pihenő 15mp. "Vissza a farizmokhoz!" - mondja Swan. "A farizmok három izomból állnak, és fő funkciójuk az, hogy lehetővé tegyék a csípő hajlítását és nyújtását, valamint a lábak abdukcióját és külső forgatását. A legnagyobbtól a legkisebbig ezek a gluteus maximus, a gluteus medius és a gluteus minimus. A kagylógyakorlat mind a gluteus medius, mind a gluteus maximus izomzatát megcélozza és erősíti a csípőízületben történő hajlítás és nyújtás, valamint az abdukció - a lábadnak a testedtől való eltávolítása - révén. Ha extra lökést szeretne adni a farizmoknak, adjon hozzá egy rövid ellenállósávot.

"Feküdj a jobb oldaladra úgy, hogy az alkarod párhuzamos legyen az edzőszőnyeged elejével. A könyököd legyen közvetlenül a vállad alatt. Hajlítsd be a térdeidet 45°-os szögben, és rakd őket egymásra. Az alsó lábszáraidnak szintén párhuzamosnak kell lenniük az edzőszőnyeged tetejével. A feje tetejétől a térdeiig egyenes vonalnak kell lennie. Vonja be a törzsét, a köldökét húzza a gerince felé.

"Nyomd át a jobb alkarodat és a jobb sípcsontodat, miközben felemeled a csípődet. Tartsd itt, a felsőtestedet tartsd mozdulatlanul. Tartsd együtt a lábad, miközben a bal térdedet olyan magasra emeled, amennyire csak tudod anélkül, hogy elveszítenéd a formádat. A jobb sípcsontod szilárdan a padlón marad. Engedd le és ismételd meg."