, 2022/9/21

Persze, egyszerű testsúlyos gyakorlatokból is remek edzést kaphatsz. De a legtöbb ember azért csatlakozik egy edzőteremhez, hogy kihasználja a felszereléseket, amelyek segítenek elérni a fitneszcéljaikat.

Hogyan kell megfelelően karbantartani az edzőtermi felszerelést

Ha ez az edzőtermi felszerelés nem működik, nemcsak a tagok veszítik el a csatlakozás fő okát, de a személyzet demoralizálódhat, a költségek megnövekedhetnek, és felelősségi kérdések merülhetnek fel. Ahhoz, hogy egy magas színvonalú, nyereséges edzőtermet üzemeltess, megfelelően kell karbantartania az edzőtermi berendezéseket. Íme néhány tippünk és javaslatunk:

Teszteld az edzőterem relatív páratartalmát és hőmérsékletét

A legtöbb edzőtermi felszerelés kézikönyve a relatív páratartalom és a hőmérséklet ideális tartományát javasolja arra a helyre, ahol az edzőtermi felszerelését tárolod. A túl magas vagy túl alacsony hőmérséklet a szokásosnál gyorsabban tönkreteheti a berendezéseket. A Nemzetközi Fitness Szövetség az OSHA és az American College of Sports Medicine javaslatait ötvözte, hogy kidolgozza a javasolt hőmérsékleti és relatív páratartalmi tartományokat az edzőteremben:

"Az aerobik, a kardió, a súlyzós edzés és a pilates területeknek körülbelül 65 és 68 F fok között kell lenniük. A jógaterületeknek valamivel melegebbnek kell lenniük, legfeljebb 80 F foknak. A medencés területeknek 70 és 80 F között kell lenniük. A páratartalomnak minden területen 40% és 60% között kell lennie."

Javasoljuk, hogy találja meg a megfelelő egyensúlyt a berendezés gyártójának javaslatai és az IFA javaslatai között, és gyakran ellenőrizze a szinteket, hogy biztosítsa, hogy következetesen közel maradjon ezekhez a célértékekhez.

Tartss távol a tisztító spray-ket a kardiogépektől

Az edzőterem tisztán és higiénikusan tartása fontos a tagok elégedettségének megőrzése és az olyan dolgok elkerülése érdekében, mint az MRSA kitörése. Míg a kiváló minőségű edzőtermek alaposan felszerelt kendővel rendelkeznek az egész létesítményben, egyes edzőtermek az olcsóbb lehetőségeket, például a spray-ket választják.

Az edzőtermi törlőkendők helyett a tisztítóspray használatának legnagyobb hátránya, hogy a tagok hajlamosak a felszerelést a spray-vel átitatni. Míg ez egy edzőtermi pad tisztításához vagy a pilates reformer tisztításához rendben lehet, a legtöbb kardiogépben található törékeny elektronikus alkatrészekhez biztosan nem. Ezért javasoljuk, hogy a futópadok tisztán tartása és megfelelő működése érdekében tisztító spray helyett adj tagjaidnak edzőtermi törlőkendőket.

Ha az edzőterme mégis a tisztító spray használata mellett döntesz a tornatermi törlőkendők helyett, legalább fontold meg, hogy a kardiogépek területét spray helyett tornatermi törlőkendőkkel töltsd fel, hogy elkerüld a kardiogépek költséges károsodását.

Tartsd elérhetővé a tornatermi törlőkendőket

Még jobb, ha teljesen elkerülöd a tisztítóspray-ket, és helyette edzőtermi törlőkendőkkel látod el az edzőtermet. A tagoknak sokkal egyszerűbb egy előre megnedvesített edzőtermi törlőkendőért nyúlni, mint megfogni egy flakont, megragadni egy törülközőt, befújni a felszerelést, letörölni a felszerelést, majd mindent elpakolni.

Többen is képesek egyszerre megragadni egy törlőkendőt és megtisztítani a felszerelésüket, de a szórófejes flakont egyszerre csak egy személy használhatja.

Mivel az edzőtermi törlőkendők használata egyszerűbb, mint a spray rendszer használata, az emberek gyakrabban fogják tisztítani az edzőtermi felszerelést használat előtt és után, ami tisztább edzőtermet és boldogabb tagokat eredményez.

Ráadásul az emberek valóban látni fogják, hogy mások tisztítják a felszerelést, így mindenki megnyugodhat, hogy az edzőterem tiszta és higiénikus. Ellenkező esetben a spray-vel a legtöbb ember egyszerűen úgy dönt, hogy nem tisztítja meg a felszerelést, és mindenki úgy fogja érzékelni, hogy az edzőterem nem higiénikus - és semmi sem rosszabb a tagok elégedettségének szempontjából, mint az, ha azt gondolják, hogy az edzőterem nem higiénikus.

A Vapor Fresh® Gym Wipe utántöltő tekercseket ajánljuk, mert ezek a legjobb ár-érték arányúak a piacon, minden törlőkendőadagolóba illeszkednek, és sok pénzt takaríthatnak meg az edzőteremben. Ha nincs szüksége nagy tekercsekre és adagolókra, de mégis szeretnél fertőtlenítő törlőkendőket használni, fontold meg a fertőtlenítő tornatermi törlőkendők kis dobozát. És mivel elkerüljük a más márkákban található durva ammóniát, környezetbarátabbak, biztonságosabbak és hatékonyabbak.

Vizsgáld meg az edzőtermi berendezéseket a rendszeresen ütemezett séták során

Rendszeres időközönként végeztesd el valakivel az egész edzőterem átvizsgálását, hogy megbizonyosodj arról, hogy az összes edzőtermi berendezés szerkezetileg ép és jó működési állapotban van. Figyelj oda a törött alkatrészekre, meglazult csatlakozásokra, kirojtosodó kábelekre, ingadozó vagy normál kopásra és elhasználódásra. Ezek az átvizsgálások jelentik az első védelmi vonalat az elromlott edzőtermi berendezésekkel szemben, és ésszerű időt biztosítanak neked ahhoz, hogy szükség esetén karbantartási igényeket ütemezz be, mielőtt a dolgok rosszra (és költségesre) fordulnának.

Kövesd az edzőtermi berendezések ajánlott karbantartási ütemtervét

Minden edzőtermi berendezéshez mellékelik a gyártó ajánlásait arra vonatkozóan, hogy milyen gyakran kell elvégeztetni a rendszeres karbantartást egy szakképzett szakemberrel. A gyártók nem véletlenül teszik meg ezeket az ajánlásokat! Nem csak a garanciát érvénytelenítheted, és felelősségre vonhatod magad, ha nem tartod be ezeket az ajánlásokat, de a tagok nem fogják a lehető legjobb, legbiztonságosabb és leghatékonyabb edzést kapni a nem megfelelően karbantartott berendezésekkel. Ezeket a rendszeresen tervezett karbantartási eljárásokat szakértőnek kell elvégeznie. Ügyelj arra, hogy vagy egy megfelelően képzett munkatársad végezze el ezeket az eljárásokat, vagy vegyél fel egy képzett technikust.

Ütemezz be egy takarító személyzetet legalább naponta egyszer

Természetesen nem hagyatkozhatsz és nem is szabadna a tagjaidra hagyatkoznia, hogy az edzőtermet tetőtől talpig kitakarítsák. Ezért nagyon fontos, hogy egy erre a célra kijelölt takarító személyzet legalább naponta egyszer, de a napi forgalomtól függően néha többször is megtisztítsa az edzőterem minden centiméterét, a gépektől a padlóig. Ez frissen és tisztán tartja az edzőtermi felszereléseket, és meghosszabbítja az edzőtermi berendezések élettartamát, mivel meghosszabbítja az olyan dolgok között szükséges időt, mint a padok újrakárpitozása és a fémszerkezetek újrafényezése.