, 2021/10/1

Ez a keményebb variáció növeli a plank jótékony hatásait. Kevés jobb gyakorlat van a deszkánál a törzserő fejlesztésére, különösen azért, mert egyáltalán nem igényel semmilyen felszerelést, sőt, még annyi helyet sem.

plank jótékony hatásai

Egy dologra azonban szükséged van, mégpedig a kitartásra, mert a plank egy izometrikus mozgás, amely másképp teszi próbára az elszántságodat, mint azok a gyakorlatok, ahol mozogsz. A tökéletes forma 30 másodpercnél hosszabb ideig történő fenntartása az elmét és a testet is megviseli. Egyszerűen fogalmazva, unalmassá válik.

Ha úgy találod, hogy hosszú ideig tudod tartani a plankot, de közben unatkozol, próbáld ki a plank válldobogást - ez növeli a nehézséget, és némi mozgást ad hozzá, hogy az idő elrepüljön. A vállcsapkodás a plank ugyanolyan törzserősítő előnyökkel jár, mint a plank, de a mozdulat nagyobb kihívást jelent a karjaid és a vállaid számára. Ráadásul az egyensúly és a testhelyzet megtartása, miközben egyszerre csak az egyik karodat emeled fel, változatosabbá teszi a törzsizmaid számára jelentett kihívást.

Végezd el a 30 napos plank kihívást. A legjobb core-gyakorlatok minden edzőtermi szint számára.

Hogyan kell csinálni a plank vállcsapkodást

Kezdjük magas vagy megemelt plank pozícióban. Támaszd meg a testedet a kezeden és a lábujjaidon, a karjaidat nyújtsd ki, a kezeidet közvetlenül a vállad alá helyezd, a lábaidat pedig nyújtsd ki. A testednek a bokáidtól a vállaidig egyenes vonalat kell alkotnia - ne hagyd, hogy a csípőd megereszkedjen, vagy a levegőbe csuklódjon.

A gyakorlathoz tartozó mozgás egyszerű.

Emeld fel az egyik kezed a padlóról, és mozgasd fel és át, hogy megkocogtasd az ellenkező vállat, majd ismételd meg a másik oldalon. Mozogj tudatosan, és vedd igénybe a törzsed és a farizmokat, hogy a csípőd ne ringatózzon ide-oda, miközben a karjaid mozgatod. A tested többi része maradjon a lehető legmozgástalanabb, miközben a karjaidat mozgatod. Képzelje el, hogy egy pohár víz pihen a derekán - ne hagyja, hogy oldalra billenjen.

Ha nehéznek találod a gyakorlatot, térj vissza a normál plankhoz, hogy még több erőt és stabilitást gyűjts, vagy építsd fel a teljes mozdulatot úgy, hogy a plank válldobogást úgy végzed, hogy a térdeid kezdetben a földön vannak.