, 2021/9/24

A labdarúgó edzőterem és az edzés erőfeszítéseinek felerősítése. Brad Borland 6 olyan táplálékkiegészítőt mutat be, amelyek segíthetik a regenerálódást, növelhetik a méretet és javíthatják a teljesítményt.

a teljesítmény növelése

Körülnézve a sok trend az edzőterem körül, arra a következtetésre juthatnánk, hogy a karcsú és trimmes az in. A hatos csomagok felváltották az erőt, az erőt és a méretet. Ha a célod inkább teljesítményalapú - nevezetesen, hogy jobb futballista legyél -, akkor sebességet kell váltanod, és az edzésedet, étrendedet és táplálékkiegészítőidet úgy kell alakítanod, hogy azok a pályán is megfeleljenek a céljaidnak.

A hatos csomag legyen átkozott - nagyra, erősre és erőteljesre kell nőnöd anélkül, hogy feláldoznád a teljesítményedet.

Jelenleg az amerikai sportban (bármilyen szinten) a kiegészítő kifejezés már nem olyan idegen szó, mint évekkel ezelőtt. Sok játékos mindenféle porokat és tablettákat fogyaszt, hogy előnyhöz jusson. Sokan követik, amit az edző mond vagy a játékostársak tesznek, és vakon szednek olyan termékeket, amelyeket még csak ki sem tudnak ejteni, nemhogy tudják, hogy konkrétan mit is csinálnak.

Az alábbiakban felsoroljuk a legfontosabb táplálékkiegészítőket, hogy mit csinálnak és mikor kell szedni őket, hogy segítsenek elérni az optimális teljesítményt az edzéseken és a pályán.

Minőségi súlynövelő

Miért mondtam, hogy minőségi? Keress olyan súlygyarapító terméket egy jó hírű cégtől, amely nemcsak fehérjét és szénhidrátot tartalmaz, hanem megfelelő mennyiségű vitamint és ásványi anyagot is. A normál adagok körülbelül 30 gramm körüli fehérjét tartalmaznak, és 100 gramm szénhidrátot vagy annál többet.

Ha a súlygyarapodás a célod, hogy fenntartsd a kemény edzést, akkor egy súlygyarapító (egy szilárd, szilárd táplálkozási tervvel) elengedhetetlen. Amikor szükséged van rá: Ha egyszerűen csak növeled a kalóriamennyiséget, a legjobb időpontok a kalóriaáradathoz a reggeli és az ebéd közötti köztes táplálkozás, majd ismét az edzés/edzés után.

Kreatin

A táplálékkiegészítők szent gráljaként emlegetett kreatin-monohidrát számtalan tesztben klinikailag bizonyítottan növeli az erőt, az erőt, az izomállóképességet, gyorsítja az edzések közötti regenerálódást, és még a szív- és érrendszeri teljesítményt is javítja. Elengedhetetlen, ha komoly izmot és erőt akarsz szerezni a futballhoz.

Amikor szükséged van rá: Edzés előtt és után cél az egyenként 3-5 gramm. Ne aggódj a terhelési fázisok miatt; a kutatások arra a következtetésre jutottak, hogy 30 nap után ugyanazokat az eredményeket figyelték meg terhelési fázissal és anélkül.

Előfordulhat, hogy az előkészítési idő, az időbeosztás, a kényelem vagy a zöldségek iránti ellenszenv miatt nehezen tud elegendő zöldséget fogyasztani. Másrészt viszont a magas fehérjebevitel miatt a szervezetedben keletkező savkészlet leküzdése szempontjából elengedhetetlen, hogy elegendő zöldséget fogyassz. Kiegészítő formájában a zöldek leküzdhetik a savas környezetet, és kiegyensúlyozhatják a pH-szintet, hogy regenerálódni, növekedni és erősödni tudj.

Amikor szükséged van rá: Bármikor, amikor nem tudsz zöldséget bevinni egy futás közbeni étkezés során és/vagy nagy mennyiségű fehérjét viszel be.

Multivitamin/ásványi anyagok

Ha azon kapod magad, hogy többek között kétnapos edzéseken veszel részt és extrém hőségben edzel, akkor a multivitaminok/ásványi anyagok nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy a szervezeted feltöltse a létfontosságú mikrotápanyagokat, hogy megfelelően működhessen és növelhesse a napi teljesítményt. Gondolj erre a kiegészítésre biztosításként, hogy korrigáld az intenzív edzésből, kihagyott étkezésekből, stresszből és egyéb rendellenes eseményekből eredő hiányosságokat, amelyek eltérítenek a rendszeres étkezési ütemtervétől.

Amikor szükséged van rá: Vegyél be egy minőségi multivitamint/ásványi anyagot a nap végén, az utolsó étkezéssel együtt. Így amíg alszol, a szervezeted a megfelelő építőanyaggal rendelkezik a javításhoz és a növekedéshez.

Arginin

Az arginin a legtöbb nitrogén-oxid (NO) termék fő összetevőjeként használatos, és néhány egyedülálló képességgel rendelkezik. Segíthet növelni a véráramlást azáltal, hogy értágítóként működik az aktivitás során, és a kritikus tápanyagokat és más ergogén kiegészítőket a nagyobb teljesítmény érdekében felhasználhatóvá teszi. Ez a koffeinnel (amely szintén megtalálható sok NO termékben) kombinálva szinergikus hatást hozhat létre a még jobb eredmények érdekében.

Amikor szükséged van rá: Edzés előtt 30 perccel és közvetlenül edzés után koffein nélkül. Törekedjen a táplálékkiegészítő gyártója által ajánlott adagra.

Halolaj

A halolaj nem csak a fitnesz fanatikusok számára hasznos, hanem a vívó atléták számára is nagy értéket képviselhet. Ezen esszenciális zsírsavak (EFA) számtalan előnye közé tartozik a szív és az ízületek egészsége, a testsúlyszabályozás, a jobb keringés, a fokozott agyműködés, az energiatermelés, az idegrendszer támogatása és még sok más. Ez nemcsak a pályán, hanem a súlyzós teremben is segít, lehetővé téve a sportolók számára a jobb regenerálódást és a jobb teljesítményt.

Amikor szükséged van rá: A halolaj biztonságosan szedhető napi szinten, így általában napi 2-4 gramm 2 vagy 3 alkalommal a legjobb a legtöbb sportoló számára.

Labdarúgás Kiegészítés

Kiegészítés mikor és mennyit. Súlyfokozó Keress egy minőségi terméket, amely 20-30 gramm fehérjét és legalább 40 gramm szénhidrátot tartalmaz adagonként.

Kreatin 3-5 gramm edzés előtt és után, és 3-5 gramm az első étkezéseddel a nem edzésnapokon.

Zöldek Kövesse a gyártó által ajánlott adagolást.

Multivitaminok/ásványi anyagok Keressen olyan terméket, amely 100%-ban tartalmazza a legtöbb létfontosságú mikrotápanyagot, és amelyet éjszaka vesz be.

Arginin 1-2 gramm edzés előtt. Halolaj 2-4 gramm naponta 2-3 alkalommal, lehetőleg étkezés közben

GYIK

Eredetileg azt javasolták, hogy egy hétig napi 20 gramm kreatint töltsön be, majd ezt követően hetekig "fenntartó" adaggal folytassa. A kutatások azonban felfedték, hogy számos vizsgálat végén egyszerűen 3-5 grammos fenntartó adaggal kezdték az edzés előtti és utáni edzést, ami ugyanolyan növekedést eredményezett. Ezzel nemcsak pénzt takaríthat meg hosszú távon, hanem az emésztőrendszere is megkönnyebbülhet!

Elég kiegyensúlyozott étrendet eszem. Szüksége van a magamfajtának multivitamin/ásványi anyag kiegészítőre?

Egy szóval: igen. Még a legkiegyensúlyozottabb étrendűek is igényelnek egy kis "biztosítékot" multivitamin/ásványi anyag kiegészítés formájában, ha a hét legtöbb napján intenzív edzéseken vesznek részt. Az is előfordulhat, hogy a kiegyensúlyozott étrend nem mindig kiegyensúlyozott az időbeosztás változása, a munkahelyi stresszes időszakok és/vagy az étrend rendszerességét megterhelő életmódváltások miatt.

Nem kaphatok halból halolajat étrend-kiegészítő helyett?

Dehogynem! A táplálékkiegészítők mögött azonban két dolog áll. Az egyik a meglévő étrend kiegészítése további tápanyagokkal, a másik pedig a létfontosságú tápanyagok bevitele, amikor az egyébként nem tűnik kivitelezhetőnek. Kicsit praktikátlan lehet naponta többször halat enni, nem is beszélve a hal előkészítéséről, csomagolásáról és cipeléséről, bárhová is megyünk.

Egy minőségi halolaj-kiegészítő remek módja annak, hogy megkerüljük a logisztikai frusztrációt, és bejuttassuk ezeket az alapvető zsírokat. Ez persze nem azt jelenti, hogy lemondhat a halevésről és a halevés előnyeiről, csak egy kényelmes lehetőség azok számára, akiknek nehézséget okoz elegendő halat enni, vagy akik diétáznak.

Mi a különbség az arginin aminosav külön-külön és más nitrogén-oxid (NO) termékek szedése között?

Az arginin a NO termékek hatóanyaga. Most sok gyártó más kiegészítők keverékeit adja hozzá, hogy "segítse" az arginin hatását, például koffeint, kreatint és más saját keverékeket. De az arginin több NO termelést indít el, hogy aztán több értágulatot hozzon létre az izmok véráramlásához. Ez általában nagyobb pumpákat eredményez edzés közben és a létfontosságú tápanyagok szállítását.