, 2021/10/2

Ez a gyors tempójú edzés tökéletes azoknak, akik még nem ismerkednek a bokszolással. A boksz egy zseniális módja annak, hogy formába hozd magad, és ha az elmúlt évben befektettél egy boxzsákba az otthonodba, akkor gratulálok - okos befektetés volt

 javítsd a testtartást

Ez az egyik leghatékonyabb felszerelés, amit az otthoni edzésekhez vásárolhatsz. Ha még nincs boxzsákod, nézz meg körképünkben néhány lehetőséget. Ebben a korábbi profi ökölvívó és a Pure Brand Nutrition nagykövete, Tony Bellew néhány tanácsot ad a táska kiválasztásával kapcsolatban. Megkértük Bellew-t egy otthoni zsákos edzésre is, amit a kezdők is kipróbálhatnak, és ő az alábbi edzéssel lekötelezett.

Mielőtt azonban belevetnéd magad az edzésbe, íme néhány fontos tanács Bellew-től, hogyan kezdj el biztonságosan és élvezetesen bokszolni. "Azt mondanám, hogy a legfontosabb dolog az ütés módja, hogy ne sérüljön meg a kezed" - mondja Bellew. "Sokan a kezük külső felével, az utolsó két ujjukkal érintkeznek a zsákkal, és a végén eltörik ezeket a csontokat - ezt nevezik "bokszolói törésnek". A kezed első két ujjpercével kell landolnod - a nagyobb két ujjpercével. Így nem fogsz törést vagy sérülést szenvedni. Kivéve, ha nevetségesen keményen ütsz!

"Szánj rá időt, és élvezd ki. A bokszedzésekkel annyi kalóriát fogsz elégetni csak az ütések energiájával, hogy meg fogsz lepődni, milyen nehéz. Láttam már profi focistákat bokszzsákon, és 60 másodperc után teljesen kimerültek".

Bokszedzés kezdőknek

Az edzés egy létraszerű gyakorlat, ahol a létrán lefelé indulsz, majd felfelé jössz vissza. "Csinálj 10 ütést, aztán kilencet, nyolcat, hetet" - mondja Bellew - "kis két-három másodperces szüneteket tartva a két ütés között. Menj le egészen egyig, és ahogy csökkented az ütések számát, az ütéseknek egyre keményebbnek kell lenniük. Tíznél könnyű és gyors, aztán lassabban és egy kicsit keményebben. Amikor három ütésnél tartasz, akkor már nehéz, kemény ütéseknek kell lenniük.

"Aztán tarts egy 10-30 másodperces szünetet, és térj vissza a ranglétrán. Kezdd egy kemény ütéssel, két kemény ütés, három kemény, négy kicsit gyorsabb, öt megint gyorsabb és így tovább. Ha háromszor végig tudod csinálni ezt a rutint, hidd el, tudni fogod, hogy jól dolgoztál".