, 2021/9/30

Az egészséges konyha és a Muay Thai segít Michael Chernow-nak fitten és józanul maradni A vendéglősnek új élelmiszeripari vállalkozása van

egészséges konyha

Michael Chernow büszke apa, férj, séf, vállalkozó, üzlettulajdonos, fitneszfüggő és maratoni futó, akinek inspiráló útja mindenkire hatással van körülötte. A 17 év józanságot elérő Chernow életmódja és az egészséges életmód iránti elkötelezettsége a bizonyíték arra, hogy ha valamit a fejedbe veszel és keményen dolgozol, akkor elérheted a szíved vágyait.

A Francia Kulináris Intézetben szerzett konyhaművészeti és étteremvezetői diplomát, és régi barátjával, Daniel Holzmannal együtt 2011-ben megnyitotta a Meatball Shopot, majd néhány évvel később a Seamore's-t. A Seamore's-t is. Legutóbbi kulináris vállalkozása a fehérjével töltött és gluténmentes zabpehelymárka, a Kreatures of Habit.

De az idáig vezető útja a bizonyíték arra, hogy ha egészséges szokásokat alakítasz ki, és következetes maradsz velük, olyan utat kövezhetsz ki az életedben, amiről talán álmodni sem mertél volna. A Brake Through Media jóvoltából.

Hol kezdődött minden?

Chernow 13 éves korában kezdte meg az útját az éttermi üzleten belül, de vállalkozói szelleme még korábban kezdődött. Amikor 5 éves volt, eladta a már nem használt játékait, amelyek pénzt hoztak, és ezután kezdte el gyűjteni és eladni a játékokat. Gyorsan előrehaladva 9 éves korára Chernownak saját vállalkozása lett, ahol kutyákat sétáltatott 5 dollárért sétáltatásonként.

"Amióta az eszemet tudom, alkotni akartam - mondja -, és élete hátralévő részében pontosan ezt tette. Tizenéves korában is hű maradt a kemény munkához, sőt, még futárként is dolgozott, aki videókat szállított a Couch Potato Video számára, és másodállásban görkorcsolyával szállított ételt a Candle kávézónak New Yorkban. Az elszánt lelkületű fiatal srác, Chernow nagy sikereket ért el, de előtte még súlyos függőséggel kellett szembenéznie.

Az alkoholizmustól a sikeres élet megteremtéséig

Évekkel később Chernow pultosként kezdett dolgozni a "Frank" nevű étteremben, a New York-i East Village-ben. Itt fordultak rosszabbra a dolgok Chernow számára. Az alkohol kezdte megviselni az életét, és ez kezdett megmutatkozni. Miután nem jelent meg a munkahelyén, főnöke, Frank ultimátumot adott neki: "Vagy kisétálsz azon az ajtón, és soha többé nem jöhetsz vissza, vagy kijózanodsz."

És ha a kijózanodás mellett döntött, Frank az állása megtartása érdekében megkövetelte Chernow-tól, hogy a következő 30 napban reggel 8 órakor jelenjen meg a munkahelyén, és segítsen a tisztálkodásban. Ő az utóbbit választotta. "Két választásom volt: vagy meghalok, vagy kijózanodom" - emlékszik vissza Chernow. Szerencsére a józan utat választotta, és egy Marcus nevű mentor segítségével és bölcsességével Chernow élete soha többé nem lesz ugyanolyan.

Az első dolog, amit mentora tett, hogy elkísérte Chernow-t egy Muay Thai edzőterembe, ahol a sportot a józanság kivezető útjaként használhatta. Ez a pillanat gyökeresen megváltoztatta Chernow életét. Marcus mindent megtanított neki az egészségről és a fitneszről, ami a wellness iránti következetes elkötelezettség útjára vezette őt, majd maratont futott, testépítő versenyeket nyert, és millióknak segített abban, hogy a legnagyobbak legyenek.

A szokás "kreatúrája

Az egészséges szokások, amelyeket Chernow most magáévá tett, sikerrel indították útjára. Ez idő alatt Chernow minden reggel felébredt, elment az AA találkozóra, majd elindult a Muay Thai edzőterembe, és hazament egy alapétkezésre, amely gluténmentes zabból, növényi alapú porból, ceyloni fahéjból, rózsaszín himalájai sóból, áfonyából és borotvált mandulából állt; ezt a mai napig eszi.

Ez a reggeli, amely mostanra új vállalkozásának, a Kreatures of Habitnek a szívévé és lelkévé vált: egy olyan cég, amely segít az embereknek erőt adni az egészséges szokások hasznosításához az ébredéstől a leállásig tiszta zabpehelytálakkal, és a Habitual Rituals révén a fitness, táplálkozás és wellness erőforrások pozitív platformját kínálja.

Chernow úgy érzi, hogy a szokások, amelyeket létrehozol, vagy megalkotnak, vagy megtörnek téged. "Úgy érzem, hogy az első dolog, amit minden egyes nap a testedbe teszel, jól leképezi, hogy mit fogsz a nap hátralévő részében a testedbe tenni" - mondja. Majd így folytatja: "Ha a jóval kezded, sokkal nagyobb az esélyed arra, hogy a jóval fejezd be." Bizonyítva, hogy amit a testedbe teszel, és amit következetesen alapvetően teszel, az formál téged, mint egyént, és azt az életet, amit produkálni fogsz.

Rutin, struktúra, fegyelem

"A rutin, a struktúra és a fegyelem a szabadság kapuja" - magyarázza Chernow, és ez az az orvosság, amit ő használ, hogy józan és sikeres maradjon. Minden nap ugyanabban az időben ébred, edz, majd táplálja a testét azokkal a tápanyagokkal, amelyekre szüksége van a boldoguláshoz és a továbblépéshez. Indulhat a zab!

De ez nem jelenti azt, hogy nincsenek gyenge pillanatai.

Amikor eljön egy olyan pillanat, amikor kísértésbe esik, hogy igyon egyet, emlékezteti magát mindarra, amije van: család, egészség és karrier, és tudja, hogy ha csak egy kortyot iszik, mindezt elveszítheti. A kívánt élet megteremtéséhez és a negatív szokások áttöréséhez Chernow tanácsa egyszerű: "Hozzon létre új szokásokat." Lehet, hogy eleinte nehéz lesz, de kezdje kicsiben. és mielőtt észrevenné, a régi szokásai a múlté lesznek, és az élete elkezdi aratni a rutin, a struktúra és a fegyelem előnyeit.