, 2021/10/1

Egy edzőterem-tulajdonos elmondja gondolatait arról, hogy a világjárvány hogyan fogja megváltoztatni a fitneszt. Nő törölgeti az üres edzőterembe vezető üvegajtó kilincsét Neptunestock.

új normák

Néhány hónappal ezelőtt hosszasan beszélgettem egy közeli haverommal arról, hogy az üzleti életben minden akadályt megterveztem - kivéve azt, amivel szemben álltunk. Természetesen videócsevegésen keresztül beszélgettünk, mert éppen zárlat volt. Ő is kisvállalkozó, akárcsak én, és megértette a frusztrációmat. Egyetlen üzlettulajdonos sem tervezte ezt. Az üzlettársaim és én képesek voltunk alkalmazkodni és alkalmazkodni, hogy talpon maradjunk a karantén ideje alatt, és most újra kinyitottuk a kapuinkat.

Ezzel együtt meg kellett jósolnunk, hogy a COVID hosszú távú társadalmi hatásai milyenek lesznek az olyan helyekre, mint az edzőtermek.

Ideje alkalmazkodni. Az én edzőtermem, a JDI Barbell egy olyan edzőterem, amely a súlyzós mozgásokra és az erő- és kondicionálásra összpontosít. Még a New York-i versenypiacon is elsősorban a nagy létszámú órák és csoportos edzések kínálata révén tudtuk növelni a taglétszámunkat.

Az esti csoportos óráinkat teltházzal tartottuk, és az edzőterem zsúfolásig megtelt arra a néhány órára. A legtöbb hozzánk hasonló edzőterem ezt a fajta modellt követte.

Amikor márciusban bezártuk az ajtónkat, távoli helyre mentünk, és elkezdtünk otthoni edzésprogramokat és Zoom edzéseket kínálni a tagjainknak és azoknak, akik az interneten találtak ránk, és edzéseket kerestek, hogy bent maradjanak aktívak.

Elkezdtünk dolgozni, hogy megtaláljuk a módját annak, hogy olyasmit kínáljunk, amit nem lehetett ingyenesen megtalálni egy gyors internetes keresés alapján. Ingyenes otthoni edzésprogram videókból nincs hiány. A fizikai edzőtermünk kiemelkedett, mert igazi szakértők adtak gyakorlati edzéseket, és nagyszerű közösségek épültek a csoportos edzéseken belül. De mivel mindenki elszigetelődött otthon, valami mást kellett adnunk az ügyfeleknek és a tagoknak.

A mozgás és a súlyzós edzés legjobb gyakorlatainak tanítása és folyamatos megerősítése, valamint az egyes tagok személyes igényeinek megfelelő edzési keret létrehozása volt az üzleti modellünk nagy része. Most, hogy mindenki karanténban van, ez lett a legfontosabb ajánlatunk. Tehát ezt megdupláztuk, hogy olyan értéket nyújtsunk, amit az emberek nem találnak sehol máshol.

Amit megtanultunk

Üzlettársaimmal észrevettük, hogy amíg tagjaink karanténban voltak, sokan közülük elégedettek voltak azzal az új élettel, amit az erejük és a fittségük vett. Sokan rájöttek, hogy ezt a fitnesznek nevezett dolgot bárhol végezhetik, ahol csak akarják, és bármi lehet belőle, amit csak akarnak. Nem kellett meghatározott számú ismétlésnek és sorozatnak lennie egy adott felszereléssel. Nem kell, hogy egy dobozban legyen, szó szerint és átvitt értelemben is.

Ezért elkezdtem ötleteket adni az ügyfeleimnek, hogyan strukturálhatják és kombinálhatják az őket érdeklő fizikai tevékenységeket egy egységes heti vagy akár havi tervbe. Úgy tűnt, hogy a karantén megtanította néhányuknak, hogy a fitnesznek nem kell egy kipipálandó doboznak lennie, hanem hogy azt szórakoztató hobbikkal és bármilyen kis felszereléssel is lehet csinálni, amivel ellenálláson alapuló mozgásokat végezhetnek. Edzőterem-tulajdonosokként és edzőként nem kellett az erőnlét és a fitnesz egy-egy szakterületét kiszolgálnunk, és azt hiszem, ez még most is folytatódik, amikor újra edzőtermeket nyitunk.

Több, amire szükség van

Mindig is széles körű edzésprogramokat, edzéseket és útmutatást kínáltunk minden súlyzós edzéshez és erősporthoz. Voltak olyan tagjaim, akik az olimpiai súlyemelésben és az erőemelésben is tanulni és fejlődni akartak, és részletes hibrid edzésciklusokat írtam nekik. Most úgy tűnik, hogy ez lesz a lényege annak, amit az olyan edzőtermeknek, mint az enyém, biztosítaniuk kell a tagjaik számára. Az egyes személyek igényeihez és szükségleteihez igazított edzésprogramok és edzői tanácsadás. Már nem tudjuk kitölteni az osztályokat, és a tagokat nem érdekli ez.

Az edző és a fitnesz szakember célja, hogy a forrás legyen, hogy segítsen nekik most, hogy tudják, hogy megtanulták, hogy a fitneszük bármi lehet és bárhol elvégezhető.

E változás miatt úgy gondolom, hogy a COVID-nak köszönhető társadalmi változásokból több, az enyémhez hasonló edzőterem fog növekedni, a nagyobb, hagyományos edzőtermek pedig elszállnak.

A változás minden edzőterem számára. A nagy dobozos edzőtermek tagságokat adtak el, és pénzt kerestek a különböző típusú berendezésekből és az általuk kínált különböző osztályokból. A zárva tartás alatt sokan megvásároltak mindenféle súlyokat és felszerelést, amit csak tudtak, hogy otthonról edzhessenek. Az emberek nem csak azt a gondolkodásmódot hagyták el, hogy a fitnesznek egy bizonyos módon kell kinéznie, hanem azt is felismerték, hogy nincs szükségük sok mindenre.

Azzal, hogy az edzések koncentráltabbá és kreatívabbá váltak, sokan anélkül, hogy észrevették volna, intenzívebben edzettek, és jobb formába kerültek.

Ha nincs sok mindened, keményebben nyomod azzal, amid van, ahelyett, hogy elvonja a figyelmedet vagy túlterhelnének az ötven különböző típusú ellenállóképességű gép által kínált lehetőségek.

Néhányan mindig is szeretnek majd elmenni egy helyre edzeni és másokkal kapcsolatba lépni, de sokan, akik esetleg még mindig otthonról dolgoznak, vagy akiknek elfoglalt és rendszertelen időbeosztásuk van, valójában jobban szeretik, ha otthon végezhetik el az edzéseiket. A karantén megtanította az embereket arra, hogyan vegyék kezükbe a fizikai fittségüket. Most már csak útmutatásra van szükségük. És a fitneszszakmában dolgozóknak erre kell összpontosítaniuk energiáikat.

A nagyobb, mindenféle felszereléssel rendelkező edzőtermek vonzereje egyre inkább eltűnőben van. Még a társadalmi távolságtartási irányelvek enyhülése után is sokan fogják kerülni a túlzsúfolt beltéri helyiségeket. Hirtelen nem fog olyan fontosnak tűnni, hogy azért csatlakozzanak az edzőteremhez, mert van kosárlabdapálya vagy úszómedence.

A nagy és kis edzőtermeknek egyaránt több lehetőséget kell majd kínálniuk a személyes útmutatásra, ahol a tagok egyedül is bejöhetnek, és követhetnek egy tervet, akár találkoznak edzővel, akár nem. Távoli vagy hibrid távoli és személyes edzést vagy programfejlesztést kell kínálniuk, amely szabadságot és rugalmasságot biztosít minden egyes ügyfél számára.

Még mindig lehetnek csoportos órák, de úgy gondolom, hogy a legtöbbet fel kell váltani a félig privát coaching, ahol a tagok saját edzéstervvel rendelkeznek, és lehetőségük van arra, hogy eljöjjenek az edzői órákra, ahol egy edző járja a padlót, és segít mindenkinek, aki ott van.