, 2022/9/2

Ha olyan valaki vagy, aki frusztráltnak érzi magát, amikor azt hallja, hogy "mozogj naponta", itt az ideje, hogy megértsd, minden a mozgásról szól, és nagyon kevés dologra van szükség! Így van. Itt az ideje, hogy ne úgy gondolj a napi testmozgásra, mint egy olyan minimumkövetelményekkel járó elkötelezettségre, mint például öt mérföld lefutása vagy a súlyod fekvenyomása.

A mindennapi mozgás hat előnye

Az igényesség sokkal kevésbé megterhelő is lehet, és illeszkednie kell a fittségi szintedhez.

Az agyadtól az ízületeidig, a mindennapi mozgás képes javítani tested minden részét. És ez nem csak a nagy terhelésű, izzasztó edzésről szól. Egyszerű - akár úgy dönt, hogy kisebb mozgásokat épít be a rutinjába, akár egy új tevékenységet próbál ki, mint a kerékpározás vagy a jóga, a mindennapi mozgékonyság növelése segíthet az általános egészségi állapotának javításában.

Kezd kicsiben

Amikor azt mondjuk, hogy "kicsi", azt komolyan is gondoljuk. Próbálja ki ezeket a teljes testet átmozgató nyújtásokat 10 percig, sétáljon köröket a ház körül, amikor telefonál, sétáljon a környéken, vagy gyakoroljon 15 perc jógát. Minden mozgásod összeadódik!

A kis mozgások jelentős hatással lehetnek mind a fizikai, mind a mentális egészségedre. Ráadásul mindezt kényelmesen, otthonról vagy a munkahelyéről végezheti, anélkül, hogy tornaruhába kellene öltöznie.

IZMOK: Több mint 600 izom van a testedben, amelyek a teljes testsúlyod körülbelül 40%-át adják. A mozgással erősíted az izmaidat, ami javítja a stabilitást, az egyensúlyt és a koordinációt. Ne felejtsd el, hogy a nyújtás is segít megőrizni az izmaid egészségét.

CSONTOK: A mozgás segít a tartósabb, sűrűbb csontok felépítésében. Az olyan csontépítő tevékenységek, mint az ellenállás-edzés (súlyzózás), a súlyzós gyakorlatok (kocogás, séta, túrázás) és az egyensúlygyakorlatok (jóga) támogathatják a jobb csontsűrűséget.

ÍZÜLETEK: A jóga a testtudatosságról szól, ezért kénytelen vagy odafigyelni minden egyes mozdulatra. Azzal, hogy tudatában vagy annak, hogyan mozogsz, növelheted a koordinációt és az egyensúlyt, odafigyelhetsz az ízületeid helyzetére, és ellazulhatsz. Ráadásul a jóga ösztönzi a rugalmasságot és a mozgástartományt, ami fokozza az ízületek rugalmasságát és az ízületek működését.

Agy: A napi 30-40 perces gyaloglás hetente háromszor segíthet "visszanöveszteni" az agy azon struktúráit, amelyek az idősebb felnőttek kognitív hanyatlásához kapcsolódnak. Ha otthonról dolgozik, vagy hajlamos gyakrabban ülni, tegyen erőfeszítéseket a sétákra.

SZÍV: A Brit Szív Alapítvány szerint évente mintegy 10 000 halálos szívbetegséget kerülhetünk el, ha fitten tartjuk magunkat, ezért kezdjen el mozogni, és próbálja ki a kerékpározást, hogy javítsa a szíve egészségét. A rendszeres kerékpározás 50%-kal csökkentheti a szívbetegség kockázatát.

TÜGEG: Ha a pulzusszámot fenntartjuk, javul a kardiorespiratorikus állóképességünk. A személyi edzővel vagy egy csoportos fitness órán végzett körkörös edzés tökéletes megoldás. De ismétlem, nem kell nagy intenzitású mozgást végezned. Helyette próbáld ki a BODYFLOW-t vagy a Yoga Sculptot - ez még mindig beindítja a tüdődet, de kényelmesebb tempóban.

A legjobb tanácsok

Csak mozogj és kerüld a tétlenséget! Találj valamit vagy több olyan tevékenységet, amit szeretsz csinálni, és kötelezd el magad naponta.

Ha szeret sétálni, állítson be egy emlékeztetőt, és tegye meg. Ha érdekli a jóga, de még nem tette meg az ugrást, próbálja ki egy csoportos edzésórát. Ha régebben futottál, és szeretnéd újra elkezdeni, íme néhány tanács, hogyan kezdd el.

Daniel Wolpert idegtudós egyszer azt mondta: "Egyetlen okból és csakis egyetlen okból van agyunk - ez pedig az, hogy alkalmazkodó és összetett mozgásokat produkáljunk. A mozgás az egyetlen módja annak, hogy befolyásoljuk a körülöttünk lévő világot... Úgy vélem, hogy a mozgás megértése az egész agy megértését jelenti. És ezért fontos, hogy amikor a memóriát, a megismerést, az érzékszervi feldolgozást tanulmányozzuk, ne feledjük, hogy ezek okkal vannak ott, és ez az ok a cselekvés."