, 2021/9/24

Ne tartozz az emberek 88%-ához, akik nem érik el egészségügyi és fitnesz céljaikat. Bry Jensen 9 tippet ad, amelyek segítenek összpontosítani és sikerrel járni.

tippek a cél eléréséhez

Fogadalmat tesznek a fogyásra, a helyes táplálkozásra és az egészségre. Sajnos az emberek 88%-a rekordidő alatt megbukik a céljain. Hogyan érhetjük el tehát, hogy személyes céljainkat betartjuk, és elkerüljük a szokásos buktatókat? Íme néhány tipp, amely segít a hatékony célok kitűzésében bármilyen eredmény eléréséhez vezető úton.

Határozd meg a horizontod

Az utazásod nem kezdődhet el cél nélkül. Egy cél mindig a hajtóerővel kezdődik, ami a hosszú távú eredmény, amit el akarsz érni. Legyen szó akár arról, hogy "meg akarom változtatni az étkezési szokásaimat", "le akarok adni 50 kilót" vagy "le akarok szokni a dohányzásról", el kell döntened a végcélt.

Készíts tervet

A végeredmény megalkotása az első lépés, de teljesen üres, ha nem követi a "Ezt el fogom érni, mire...". Ez a legjobb alkalom a kutatásra is. A kutatás magában foglalhatja egészséges diétás receptek összegyűjtését, az életmódodnak és érdeklődési körödnek leginkább megfelelő edzésterv megtalálását, vagy a helyi edzőtermek átböngészését, hogy találj egyet, ahol szívesen edzenél.

Ide tartozhat az is, hogy mások sikertörténeteibe nézz bele, és kérdezz: a legjobb tanácsokat olyasvalakitől kaphatod, aki hasonló célt ért el. A tervezési szakasz a legjobb alkalom arra, hogy reális határidőt tűzzön ki arra, hogy mikorra szeretne sikerrel járni. Ez nem csak a helyes úton tart, de segít abban is, hogy idővel értékelje a fejlődését, és jobban megértse, meddig juthat el. (A kutatás is nagyon hasznos ahhoz, hogy megértsd, mi az ésszerű határidő a meghatározott célodhoz).

Legyen reális, és kezdje kis célokkal

Miután meghatározta a végpontot és a követendő tervet, itt az ideje, hogy tervezzen néhány boxutcai megállót. A fejlődés nem megy egyik napról a másikra, és a kis célok segítenek örülni a sikereinknek, miközben a végeredményre koncentrálunk. Ha az általános célod az, hogy 100 fontot fogyj, kezdd 15-tel, és ünnepeld meg az eredményt.

Kezdje egy nadrágméret csökkentésével, 5 kilóval több súlyemeléssel, mint amennyit jelenleg tud, vagy a teljes kiőrlésű gabonafélékre való áttéréssel.

Ezeknek az apró céloknak a sikere feltölti bennünket a végső cél eléréséhez szükséges lendülettel, és bátorít bennünket azokon a hosszú, köztes szakaszokon, amikor úgy érezhetjük, hogy nem jutunk messzire.

Keress egy támogató csoportot

Ossza meg célját barátaival és családtagjaival, és kérjen meg valakit, hogy csatlakozzon Önhöz az úton. Az edzőpartnerek nagyszerű módja annak, hogy elszámoltatható és motivált maradj! A támogató csoportok segíthetnek megkönnyíteni a tervezés kutatással kapcsolatos részét, megoszthatják saját tapasztalataikat, és segíthetnek, ha nehézségekkel küzdesz.

Sok esetben az emberek azt tapasztalják, hogy a közvetlen barátaik nem feltétlenül támogatják a legjobban a terveiket, de ez ne csüggedjen! Mindenhol vannak olyan emberek, akik támogatni fogják Önt, és a folyamat során új barátokra is szert tehet.

Legyél elszámoltatható és őszinte

A testmozgással, egészséggel és diétával kapcsolatos célok egyik legnagyobb buktatója a tagadás, ezért ne félj beismerni, ha hibát követtél el. Mindenki képes kifogást találni arra, hogy miért nem csinálta meg az edzést, és mindannyian tudjuk, hogy ezek általában a legjobb esetben is csak gyenge kifogások. De a kifogásjáték semmiképpen sem előnyös a célod elérése felé.

Ha nincs kifogásod, ne próbálj meg kifogást találni. Ismerd el a botlásodat, vállald a felelősséget, és lépj tovább. Csak a hibáink, gyengeségeink, kudarcaink és botlásaink elismerése által vagyunk képesek szembenézni velük, és a jövőben jobb eredményeket elérni.

Ne engedj a bűntudatnak

Egy-egy engedékenység vagy kihagyott edzés miatti megbánás gyakran egy egész bűntudat-triphez vezet, ami miatt az illető egyre jobban lemarad a céljaitól, vagy elölről kezdi az egészet, ami, mint tudjuk, nagyon elkeserítő tud lenni. Sokan az edzésüket is úgy tekintik, hogy "mindent vagy semmit". Ha egyszer elcsúsznak, az azt jelenti, hogy ez nem fog megtörténni velük. Ez nevetséges!

Tehát kihagytad az edzőtermet, hogy megehesd azt a süteményt, érdemes mindent eldobni? Hibák előfordulnak, és a kihagyott edzések is. Lehet, hogy nem érzed jól magad emiatt, de ez nem a világ vége. Folytasd ott, ahol abbahagytad, mert a siránkozás nem visz közelebb a céljaidhoz. Aki bűntudatban vergődik ahelyett, hogy szembe nézne a problémáival, az nagyobb valószínűséggel megismétli a bűnös cselekedetet, vagy teljesen kiesik a szokásokból. Ne válj a bűntudatod áldozatává!

Tartsd nyomon

Írj le mindent. A súlyodat, hogy mit eszel, milyen súlyt használtál az ismétlésekhez, mindent. Ha kéznél vannak ezek az információk, nem csak azt láthatod, hogy hol haladsz, és jobban megértheted, hogyan növelheted az intenzitásodat ésszerű ütemben, de azt is láthatod, hogy hol vannak a gyengeségeid.

Egy lusta hétvége után felszökik a súlyod? Nem táplálkozol olyan egészségesen, mint kellene, amikor nem vagy otthon? A fejlődésed rendszeres nyomon követése segít értékelni a szokásaidat, és javítani rajtuk.

Jutalmazza magát a megfelelő módokon, amelyek elősegítik az új, egészségesebb életmódját

A kemény munkádért járó jutalomnak motiválnia kell téged, hogy továbblépj, nem pedig visszalépésként kell működnie. Van valami nagyon kontraproduktív abban, ha az egészséges táplálkozásban elért sikerekért melegítővel kényezteted magad, vagy ha egy hét szabadságot veszel ki az edzőteremben, hogy megünnepeld a hat hónapos következetességet.

Próbálj ki olyan apró figyelmességeket, amelyek izgatnak az egészséged és a fittséged miatt - egy új edzőruhát vagy egy új felszerelést, amire már régóta szemet vetettél, új, támogató cipőt, egy napot a tengerparton, egy új kiegészítőt, vagy valamit, ami emlékeztet arra, hogy mire volt szükséged ahhoz, hogy elérd.

Arra is ügyeljen, hogy a jutalom megfeleljen a teljesítménynek; az első tíz kiló leadása hatalmas lépés a helyes irányba, de nem éri meg azt az afrikai utazást. Ezt tartogasd az utolsó tíz kilóra, amikor büszkén mutogathatod a tengerparti testedet.

A legfontosabb, hogy soha ne stagnálj.

Folytasd a rendszeres, aktív célkövetést, még akkor is, ha már elérte a mérföldkövet. A szüntelen törekvés a fejlődésre és a siker végtelen hajszolása mindig gazdagítani fogja az életedet. Ha már elérted a végcélt, törekedj személyes legjobbakra, jobb étrendre, keményebb izmokra, bármire, ami tovább hajszolja a boldogságot és az egészséget! A diadalaid beteljesülése másokat is inspirálni fog, és sok-sok emléket hagy neked, amire büszke lehetsz.

Mit szeretnél elérni? Mire vársz még? Bármit megtehetsz, ha megteszed azt a néhány első lépést.