, 2021/10/4

Légy szuperhős! Ez a 8 hetes, teljes testre kiterjedő edzésprogram több különböző szükséges készségkészletet edz, amelyekre szükség lehet a bűnözés elleni küzdelem során.

mint egy szuperhős

Edzés leírása

Mindannyiunknak megvannak a kedvenc szuperhőseink. Azonosulunk velük a háttértörténetük, különleges szuperképességeik és a nap megmentésére való képességük alapján. Az abszolút legjobbak listájának összeállítása több vitát váltana ki, mint egy "X legjobb gyakorlat az izomépítéshez" cikk.

Egy dolog közös a bűnüldözés sok ikonjában: hogy izmosak. Nem csak jól néznek ki, de ha eljön az ideje, akkor valamilyen erőt is tudnak felmutatni. Némelyiküknek van ereje. Másoknak gyorsaságuk van. Néhányan még kiváló harcosok is lehetnek. Ami minket, földi halandókat illet, nem vagyunk megáldva azzal, hogy emberfelettiek legyünk.

De ez nem jelenti azt, hogy nem vehetjük ezt az inspirációt, és nem alkalmazhatjuk a saját fejlődésünkre.

Az alábbiakban egy olyan edzés következik, amely körülbelül 90 percet vesz igénybe. A vállaktól a lábakig mindent edzel, és közben rengeteg kalóriát égetsz el. Kapcsolódj be a saját szuperhős üzemmódodba, és kezdd el fejleszteni az erődet még ma. Megjegyzés: Ne viselj köpenyt, amikor ezt csinálod. Az emberek az edzőteremben furcsán fognak rád nézni.

Gyakorlat Sets Ismétlések

Álló súlyzósúlyzó nyomása 5 5

Váltakozó lapos súlyzó nyomása 3 8

Húzódzkodás 3 8-10

Egykaros gépi evezés 3 8

Román holtpontemelés 3 5

Egylábnyomás 3 12

Függőleges ugrások 3 5

Plank időre, súllyal 2 hiba

medicinlabda-ütések 2 10

Bokszzsákos gyakorlatok 3 30 másodpercenként

Sprintek 5 100 m

*Pihenj 60-90 másodpercig a sorozatok között.

Álló súlyzósúlyzó nyomása

Sosem tudhatod, mikor kell egy nehéz tárgyat a fejed fölé tartanod, és a nyomóerőből sosem lehet elég. Az első két sorozat bemelegítő sorozat a legnehezebb súlyra való felkészüléshez. Amint elérte ezt a felső súlyt, végezzen három sorozatot öt ismétlésből. Az utolsó sorozat utolsó ismétlése legyen küzdelmes, de elérhető.

Váltakozó dőlésszögű súlyzó nyomása

A teljes munka azt jelenti, hogy mindkét oldalnak a lehető legközelebb kell lennie az egyenlőséghez. Állítsd be az állítható padodat a lehető legalacsonyabb dőlésszögre, így jobban tudsz koncentrálni a felső mellkasi terület fejlesztésére, hogy a mellizmok valóban erőteljesebbnek tűnjenek. Ennél a gyakorlatnál továbbra is mindkét kezedben tarts súlyzókat, de csak az egyiket fogod mozgatni. A nem dolgozó súlyt tartsd fent, miközben a másikkal ismétléseket végzel. Amikor befejezted az egyik oldalt, válts és dolgoztasd meg a másikat.

Húzódzkodás

Hány filmben láttál már valakit egy szikla vagy épület széléről lógni? Ha fel tudják húzni magukat, akkor ez most nem lenne probléma, ugye? A húzódzkodásban való javulás számos más mozgás, például a sorok vagy akár a felhúzás javulását is eredményezheti, így érdemes játszani velük. Ha egyelőre szalagot vagy asszisztenst kell használni, akkor hajrá.

Egykaros gépi evezés

A váltott súlyzós fekvenyomáshoz hasonlóan a kétoldali munka is jót tesz a hátnak. Az egykaros gépi evezés azért más, mint a súlyzós változat, mert rögzített helyzetben vagy, és így hatékonyabban izolálhatod a dolgozó területet. Amíg nem áldozod fel a formát, nyugodtan halmozhatod a súlyokat. Ha hevederek nélkül mész, az is segít maximalizálni a fogásodat, de ha úgy érzed, szükséged van rájuk, használd őket.

Román holtpontemelés

Most az alsótestre helyezzük át a hangsúlyt. A román deadlift nagyon hatékonyan segíti a combfeszítők és a farizmok, valamint a hát alsó részének edzését. A lábad az alapod, így minél erősebbek, annál jobb leszel. Minden sorozatban növeld a súlyt, amíg el nem éred a felső súlyt. Az utolsó sorozat utolsó ismétlése legyen kihívás, de még mindig teljesíthető legyen.

Egylábnyomás

A másik lábmozgás, amit ezen az edzésen végezni fogsz, az egylábnyomás. Ez egy nagyszerű módja annak, hogy némi súlyt pakolj fel, és valóban kihívást jelent a négyfejű combjaidnak biztonságos módon. Legyen nehéz, de ne használja ezt oknak arra, hogy rövidítse az ismétlésszámot. Minden egyes ismétlésnek jó minőségűnek kell lennie, hosszú mozgástartományban. Hogy időt takarítson meg ezeknél, azonnal váltson lábat, amint befejezte az előzőt, és a pihenőidőt tartsa minimálisra.

Függőleges ugrások

Magas épületeket nem tudunk megugrani, de a függőlegesünkön nyerhetünk egy-két centit, ugye. Ez olyan egyszerű, mint amilyennek látszik. Próbálj meg olyan magasra ugrani, amilyen magasra csak tudsz álló helyzetből. Ugorj olyan magasra, amilyen magasra csak tudsz, állj vissza, ismételd meg. Sorozatonként öt ugrást végezz, és három sorozatot végezz.

A célod az legyen, hogy minden alkalommal minél magasabbra juss. A fejlődésed mérésének egyik módja, ha egy kosárlabdakorong alatt állsz, és megpróbálod elérni a kosárlabdakorongot, vagy legalábbis magasabbra jutni a hálóban.

Plankok időre súlyokkal

Egy olyan gyakorlat, amely nem igényel semmilyen mozgást, talán nem tűnik szuperhősösnek, de ez az a gyakorlat, amelytől acélembernek fogod érezni magad, ha egyszer elsajátítod. Ügyelj arra, hogy a felkarod függőleges legyen, így a vállad közvetlenül a könyököd fölött legyen. Az egész alkarodnak a padlón kell nyugodnia, és lábujjhegyen kell állnod. Tartsd ezt a pozíciót a lehető legtovább, akár két percig is. Amint ezt kétszer is meg tudod csinálni, kezdj el egy partnerrel súlyt adni a hátadra, hogy nagyobb kihívást jelentsen.

Medicine Ball Slams

Ez két célt fog szolgálni. Először is, segít abban, hogy az erődet egy tárgy minél intenzívebb mozgatására irányítsd, így a tested nagy része aktív lesz. Másodszor, egyszerűen remek módja annak, hogy levezesd magadról a frusztrációt, ha rossz napod van, így mentálisan is segíthet. Fogd a labdát, és emeld a fejed fölé. Amikor le akarod csapni, irányíts mindent, ami a válladban, a karjaidban van, és használd a testedet arra, hogy minél több energiát termelj a labdába. Nem az a célod, hogy a labdát a padlóba csapd. Hanem az, hogy lyukat csinálj a padlóban vagy a talajban, és a labda a te eszközöd. Komolyan teremtsd meg magadban ezt a gondolkodásmódot, hogy a legtöbbet hozd ki belőle.

Bokszzsákfúrás

Sok szuperhős nem szeret verekedni, de ha már muszáj, akkor jobb, ha győznek. A nehéz zsák megütése kiváló módja annak, hogy rövid idő alatt kalóriát égess és aerob kihívást jelentsen. Az edzés ezen részében három "menetet" fogsz végrehajtani. Az 1. menet a döfésekről szól. Végezz 15 másodpercet az egyik kezeddel, majd 15 másodpercet a másikkal.

A 2. menet a kombinációkról szól, és használj bármilyen kombinációt, amit csak szeretnél. Balos ütést követi jobbos kereszt vagy fordítva, dobj be egy horgot, ha szeretnéd, rajtad áll. A 3. menet a legintenzívebb és legszórakoztatóbb menet, mert itt minden az erőről szól. Minden ütésnek rossz szándékkal kell történnie. Megpróbálod kiütni a rosszfiút. Ne a zsákot üsd, hanem próbálj meg átütni rajta.

Sprints

A gyorsaság számít, akár egy polgár segítségére sietsz, akár a menekülni próbáló rosszfiút üldözöd. Ha ezt nem tudod az edzőteremben csinálni, akkor keress egy helyi pályát vagy egy hosszú nyílt távot, ahol futhatsz. Az első pár futásod az utolsó háromra való felkészülést szolgálja, úgyhogy ezeket vedd kicsit lazábban. Az utolsó három sprint az egész. Adj bele mindent, mert ez az edzés vége. Ha befejezted az utolsó sprintet, menj haza és kezdj el regenerálódni, mert készen kell állnod arra, hogy újra megmentsd a napot.